Важно за родените след 31.12.1959 – Как да проверим пенсионния си фонд

Публикувана на 22 Януари 2018 в 13:01 ч. Разглеждния: 1545

След въведеното от 2002 година задължително допълнително пенсионно осигуряване за осигуряващите се лица родени след 31.12.1959 година, те имаха определен срок, в който да изберат и сключат договор с пенсионен фонд. За тези, които не са си избрали такъв фонд, това е направено по служебен път от комисия на НАП. Проверка за това в кой пенсионен фонд са насочени средствата му за задължителното допълнително пенсионно осигуряване всеки може да направи по един от следните начини:

  1. По електронен път чрез персоналния си идентификационен код, издаден от НАП, или с електронен подпис. НАП предоставя безплатна услуга на всеки притежател на персонален код, която му позволява да проследи всяка месечна вноска , насочена от НАП към съответния фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване;

         2. С обаждане на номер 0 700 18 700.


© 2019 НЕОХИМ, АД. Всички права запазени. Условия, при които ви предоставяме тази услуга. Всички текстови материали и изображения в този уеб сайт, са собственост на техните автори. В сайта, се съдържа JavaScript и Flash и за правилното му разглеждане е необходимо браузъра ви да ги подържа.