Кандидатът за президент Росен Плевнелиев ще работи и за конкурентноспособна икономика
Момент от срещата на Плевнелиев и Димов с главния изпълнителен директор Димитър Димитров.
Мария ВАСИЛЕВА,,
експерт "Връзки с обществеността"
Публикувана на 07 Октомври 2011 в 17:10 ч. Разглеждния: 2142

Като човек, който идва в политиката от реалната икномика, Росен Плевнелиев декларира, че един от приоритетите му, ако бъде избран за президент, ще бъде развитието на икономиката посредством създаване на благоприятна бизнес среда. Това стана по време на състоялата се на 6 октомври среща с главния изпълнителен директор Димитър Димитров и други мениджъри на „Неохим“ АД. Плевнелиев бе придружаван от кандидата за кмет на димитровградска община Иво Димов /ПП ГЕРБ/. Тук дойде и кметът на общината Стефан Димитров.

Доскоришният министър на регионалното развитие и благоустройство прояви жив интерес към историята, развитието и проблемите на торовия производител като структуроопределящо предприятие в икономиката на областта. А на зададените от госта въпроси кратко, но изчерпателно отговори главният изпълнителен директор. Сред проблемите, с които се сблъсква първененецът на родната химическа промишленост, Димитров изтъкна непрекъснатото покачване на цената на природния газ, който е основна суровина за производството, и незаконния внос на торове. Кандидатът за държавен глава заяви, че програмата му включва дългосрочно договаряне, с устойчиви цени, и осигуряване на алтернативни доставки на природен газ от европейски газопреносни мрежи. Както и елиминиране на посредниците на пазара на съньото гориво. Изрази и становище, че трябва да се търсят ефективни механизми срещу порочните практики да се внася неотговаряща на стандартите продукция на дъмпингови цени.

Главният изпълнителен директор подчерта, че за близо 10 години в торовия производител са инвестирани около 100 млн. лева за модернизация на мощностите, повишаване на производителността и енергийната им ефективност, както и за опазване на околната среда.

Росен Плевнелиев и Иво Димов, придружавани от г-н Димитров, разгледаха производствената площадка на „Неохим“ и поради натоварената програма, за кратко се срещнаха с ръководители и работници пред цеха за производство на амоняк.


© 2021 НЕОХИМ, АД. Всички права запазени. Условия, при които ви предоставяме тази услуга. Всички текстови материали и изображения в този уеб сайт, са собственост на техните автори. В сайта, се съдържа JavaScript и Flash и за правилното му разглеждане е необходимо браузъра ви да ги подържа.