Сигурните признаци, че сте скучен човек
tialoto.bg
Публикувана на 29 Април 2014 в 14:04 ч. Разглеждния: 2133

За съжаление рутината в живота ни често започва да поема контрола над нашите планове, цели и поведение. Въпреки това, съществува тънка линия между това човек да живее в рутина и в това да приема нещата винаги прекалено сериозно.

Хората са по-склонни да се сприятеляват с чаровни и усмихнати лица, които носят позитивна нагласа и имат някаква харизма, а не с тези, които изглеждат отегчени от живота и като цяло винаги са угрижени и/или забързани.

Ако се притеснявате, че може постепенно да сте се превърнали от забавен в скучен човек, който е забравил да се радва на живота, то вижте дали имате следните признаци:

1. Редовно отклонявате срещите с приятели

Ако напоследък сте започнали да се чувствате щастливи, когато анулирате уговорките си с приятели за вечеря или за излизане в събота вечер, предпочитайки да използвате времето си, за да прекарате известно време насаме, то това може да е признак, че сте започнали да се превръщате в скучен човек. Стремете се да прекарвате повече време в компания, отколкото сами.

2. Рутината се е превърнала в основна част от вашия живот

Ако всеки път поръчвате една и съща храна за вкъщи, посещавате едни и същи заведения, ходите в една и съща фитнес зала, пазарувате в едни и същи магазини и т. н., то значи сте започнали да се страхувате да опитате нещо ново в живота си. Спрете да се придържате към нещата, които познавате и изпробвайте нещо непознато, което може да бъде доста по-вълнуващо и да попречи на монотонността да поеме контрола на живота ви.

3. Пътувате изключително рядко

Много хора са съгласни, че пътуването е същността на живота и че всички ние трябва да се опитаме да посетим максимално много страни и да опознаем колкото се може повече различни хора и култури. Забавните хора го правят, а скучните рядко се навиват да харчат парите си за пътувания.

4. Когато приятелите ви попитат „Какво ново в живота ти?“, вие отговаряте с „Нищо особено.“

Ако вашите приятели ви питат какво сте правили напоследък, а вие винаги отговаряте със „все същото“, то това е очевиден знак, че бавно се превръщате в скучен човек. За да се измъкнете от този цикъл, не е нужно да се запишете на екстремен спорт, но поне направете нещо коренно ново и различно, за което да можете да разказвате – прочетете нова книга, научете чужд език, започнете ново хоби. В крайна сметка, дори и най-малката промяна в живота ви, е по-добре от липсата на такава.

5. Изведнъж променяте темата по време на разговор

Това е още един очевиден знак, че сте скучни. Не е добре да превключвате изведнъж от една тема към друга (особено, когато нещо ви е неприятно), страхувайки се, че разговорът може в крайна сметка да стигне до задънена улица. Спокойните, интересни и забавни хора се държат непринудено и могат да водят както прости, така и задълбочени разговори.

6. Прекалено сериозни сте

Има ситуации и места, в които човек трябва да действа сериозно и професионално, но има моменти, когато той не трябва да реагира прекалено сериозно, защото това е досадно за околните. Има една стара поговорка, която гласи: „Не вярвай на хора, които никога не се смеят.“ Всеки човек трябва да има моменти в живота си, в които просто да се отпусне, да се отдаде на шеги и закачки, особено ако е сред близки хора и приятели.

7. Склонни сте да се оплаквате за всичко

Това е сигурен знак, че сте станали твърде скучни. Хората, които постоянно се оплакват от всичко в живота си, са изморителни за своите приятели и роднини. Помнете, че никой не трябва да слуша вашите проблеми и оплаквания. Всеки трябва да носи сам своя собствен багаж. Никой не обича хората, които постоянно се оплакват, тъй като те често са заразни и облъчват другите със своя негативизъм.

Снимка: Dreamstime

  


© 2020 НЕОХИМ, АД. Всички права запазени. Условия, при които ви предоставяме тази услуга. Всички текстови материали и изображения в този уеб сайт, са собственост на техните автори. В сайта, се съдържа JavaScript и Flash и за правилното му разглеждане е необходимо браузъра ви да ги подържа.