Студенти от Бургаския университет проявиха интерес към презентацията на „Неохим”АД
Катерина Костадинова - ръководител на отдел "Професионална кариера" /вляво/ и инж. Симеонка Атанасова от отдел "Технологии и анализи" презентират "Неохим"АД в Бургаския университет.
Катерина КОСТАДИНОВА,,
ръководител отдел "Професионална кариера"
Публикувана на 12 Април 2012 в 11:04 ч. Разглеждния: 3582

На 29 март в Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''- Бургас ,представители на „Неохим“АД запознаха студентите с дейността на компанията и възможностите за развитие, които тя предоставя на младите специалисти. Силен интерес към презентацията проявиха изучаващите специалности органични химични технологии, неорганични химични технологии, химично инженерство и др. Инициатори на информационната среща бяха преподавателите от Факултета по технически науки.

От универитета инфирмираха, че тази година по специалността “Технология на неорганичните вещества“ ще се обучават студенти в образователно-квалификационни степени: „Бакалавър” и „Магистър”. Срокът на обучение е 4 години при бакалавърска степен  и 1,5 или 2 години за магистърска степен. Възможноститеза реализация на инженерите-химици, завършили специалността “Технология на неорганичните вещества“, са много. Заети са в производството на минерални торове и соли, амоняк, метанол, минерални киселини, карбамид и индустриални газове (въглероден диоксид, азот, кислород, райски газ  и др.).; производство на калцинирана сода, тежка сода, сода бикарбонат; основни електрохимични производства, като получаване на чисти метали и метални покрития за защита на металите от корозия и с декоративна цел; производство на батерии, акумулатори и други електрохимични източници на ток; производство на газове за промишлени цели и др. 

Датите за предварителните изпити за учебната 2012/2013 година наближават. Ако ви интересува, потърсете повече информация на http://www.btu.bg/bg/homebg.htm

Снимки: Бургаски университет  ''Проф. д-р Асен Златаров'' 


© 2020 НЕОХИМ, АД. Всички права запазени. Условия, при които ви предоставяме тази услуга. Всички текстови материали и изображения в този уеб сайт, са собственост на техните автори. В сайта, се съдържа JavaScript и Flash и за правилното му разглеждане е необходимо браузъра ви да ги подържа.